جمعه 25 / 3 / 1392برچسب:, :: 15:19 :: نويسنده : ahmad & saman
یکی از وسایلی که از ایرانیان است و در طول تاریخ ساخت آن دستخوش تحریف شده است وسیله کوچکیست به نام پیل الکتریکی که همه فکر می کنند لوئیجی گالوانی در سال ۱۷۸۶ میلادی برای اولین بار آنرا اختراع کرده است .ولی واقعیت اینست که این وسیله برای اولین بار توسط ایرانیان زمان اشکانی ( و شاید قدیمتر از آن) ساخته شده است.
پنج شنبه 29 / 9 / 1391برچسب:, :: 1:46 :: نويسنده : ahmad & saman
اشعه های کاتدی و کشف الکترون
اگر جه بسیاری از فیزیکدانان قرن 19 میلادی مانند فارادی، بر پایه علم شیمی و پدیده های مشاهده شده در الکترولیز متقاعد شده بودند که جریان الکتریکی شامل شاری از ذرات باردار است ، اما هنوز طبیعت این بارها معلوم نشده بود. حتی برای این مسأله ابتدایی که بار ذرات مثبت بود یا منفی جواب دقیقی وجود نداشت.پاسخ این سوالها و همچنین چگونگی ساختار اولیه مواد بایک سری آزمایشات معلوم شد که آغاز آنها بررسی تخلیه الکتریکی در لامپهای خلع بود. با گذشت زمان مجموعه ای از اکتشافات انجام شد که منجر به انقلاب تکنولوژیکی در قرن بیستم شد.
William Crookes(1832-1919) وی که در کودکی ثروت بزرگی را به ارث برد ، تمام تحقیقات خود را در آزمایشگاه خصوصی انجام داد.تحقیقات او در زمینه تخلیه بار در گازها – که در پی اختراع لامپ اشعه کاتدی توسط Pluecker و Hittorf انجام شد – و همچنین مشاهداتش در مورد اشعه کاتدی و فضای تاریک درکاتد، در نهایت منجر به کشف اشعه ایکس و الکترون گشت. از دیگر اختراعات .Crookes رادیو متر بود که بر تیوری جنبشی در گازها تآکید می کرد. او بطور کنجکاوانه ای از معتقدان به نیروهای فرا طبیعی بود و در دهه 1870 مدعی شد که صحت پدیده های مربوط به توانایی های ذهنی را ثابت کرده است.بعد ازمدتی او درگیر جنبش عرفانی شد و اسنادی مبنی بر دور کردن شیاطین و پلیدی ها توسط وی موجود می باشد. در سال 1897 از طرف ملکه ویکتوریا( که خود از علاقه مندان به نیروهای فرا طبیعی بود) به مقام نجیب زادگی ترفیع پیدا کرد و در سال 1909 به عنوان رییس انجمن دربار برگزیده شد.
برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید... ادامه مطلب ... جمعه 12 / 9 / 1391برچسب:, :: 13:30 :: نويسنده : ahmad & saman
بلوتوث چیست؟
Bluetooth که بعضیها در فارسی آن را به دندان آبی ترجمه کردهاند، استانداردی برای امواج رادیویی است که که برای ارتباطات بیسیم کامپیوترهای قابل حمل و نقل (مانند laptopها)، تلفنهای همراه و وسایل الکترونیکی رایج استفاده میشوند. این امواج برای فاصلههای نزدیک استفاده شده و برای ارتباطات بیسیم تکنولوژی ارزانی محسوب میشوند. به وسیله این تکنولوژی میتوانید بین دو وسیله که دارای این تکنولوژی باشند به صورت بیسیم پیغام، عکس یا کلاً هر اطلاعات دیگری را رد و بدل کنید. رادیوی Bluetooth در داخل یک میکروچیپ قرار دارد و در باند فرکانسی 4/2 گیگاهرتزی عمل میکند. این تکنولوژی از سیستم Frequency Hoping Spread Spectrum استفاده میکند، که سیگنال آن 1600 بار در ثانیه تغییر میکند که کمک بزرگی برای جلوگیری از تداخل ناخواسته و غیرمجاز است. علاوه بر این به وسیله نرمافزار کد شناسایی وسیله طرف مقابل چک میشود. بدین ترتیب میتوان اطمینان حاصل کرد که اطلاعات شما فقط به مقصد مورد نظر میرسد. این امواج با دو قدرت وجود دارند. سطح قدرت پایینتر که محیطهای کوچک (مثلاً داخل یک اتاق) و یا در نوع با قدرت بالاتر که رنج متوسط (مثلاً کل یک خانه) را میتواند پوشش دهد. این سیستم هم برای ارتباط نقطه به نقطه و هم برای ارتباط یک نقطه با چند نقطه میتواند استفاده شود. دارای پهنای باند 720Kbs و 10 متر قدرت انتقال که در صورت تقویت تا 100 متر نیز قابل افزایش میباشد. این تکنولوژی که از سیستم گیرندگی و فرستندگی در جهت مناسب استفاده میکند، قادر است امواج رادیویی را از میان دیوار و دیگر موانع غیرفلزی عبور دهد. اگر امواج مزاحم دستگاه ثالثی باعث تداخل شود انتقال اطلاعات کند میشود ولی متوقف نمیشود.
برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید...
ادامه مطلب ... جمعه 29 / 7 / 1391برچسب:, :: 15:28 :: نويسنده : ahmad & saman
سیر تكاملی ژنراتورهای سنكرون
برای مشاهده ی متن کامل، لطفا" به ادامه مطلب بروید... ادامه مطلب ... چهار شنبه 2 / 8 / 1390برچسب:, :: 21:58 :: نويسنده : ahmad & saman
پدر برق ایران - تاریخچه صنعت برق ایرانقبل از آمدن برق به ایران، روشنایی خیابانها و کوچهها، یکی از مشکلات دولت وقت بود. بنابراین برای اولین بار در ایران کارخانهای دایر شد که روشنایی خیابان ناصریه و خیابان دراندرون (باب همایون فعلی) را با استفاده از گاز کاربیت تامین میکرد. البته این روشنایی، مختص خیابانهایی بود که به دربار منتهی میشد و با اولین سفر ناصرالدین شاه به فرنگ، روشنایی به ایران آمد و خیابانهای شهر را برای مدت کوتاهی روشن کرد اما پس از چند روز توسط اهالی قطع و خراب و روشنایی آن منحصر به اندرون دربار شد.
برای مشاهده متن کامل این موضوع بر روی ادامه مطلب کلیک کنید! ادامه مطلب ... صفحه قبل 1 صفحه بعد پيوندها نويسندگان |
|||||
|